Pups

 
* Wij fokken op kleine schaal. 
* Combinaties worden zorgvuldig gemaakt. We doen ook moeite om nieuwe bloedlijnen aan te schaffen of in het buitenland te gaan dekken. 
* Er zit altijd meer dan voldoende tijd tussen de geboren nesten bij teven. 
* Onze middenslagen krijgen 2 a 3 maal in hun leven een nest (dit omdat de nesten vaak kleiner zijn).
* De ouderdieren zijn getest op erfelijke aandoeningen. Garanties voor een levenslang gezonde hond zijn er helaas niet. Wij doen ons best met nieuwe bloedlijnen, een goede opfok en de nodige testen sociale en gezonde pups af te leveren. 
* Onze honden leven in huis. 
* De pups worden in de huiskamer geboren en groeien in huis op. Wij verwachten ook dat de pups die wij afleveren als huishond worden gehouden en dus in huis mogen leven. 
* Onze pups worden afgeleverd met de nodige ontwormingen ( volgens schema ) en entingen. 
* Onze pups zijn al meerdere malen gewassen en getrimd zodat ze de basis kennen. 
* Onze honden krijgen Carnibest en Proplan als voeding. 
* Wij fokken met het principe dat we het ras willen verbeteren, niet om te vermeerderen. Over het algemeen hebben we ook het doel om een pup zelf te houden. 
* Wij verkopen ons hond als huishond. Er is geen verplichting tot showen. Wilt u dat wel, dat helpen en begeleiden wij daar in. 
* Wij verkopen onze pups NIET aan instanties. 
 
Wij zijn niet tegen het herplaatsen van honden die niet meer ingezet worden voor de fok. Wij geloven namelijk dat een priveleven met daarin alle aandacht, leuke uitjes, wandelingen, vakanties ed veel leuker voor een hond zijn. Bij een kennel waar meerdere honden zijn, moet de aandacht altijd gedeeld worden. Je gaat namelijk niet zo snel met 9 honden naar een strand of bos. Je neemt snel jongere honden mee naar een winkelcentrum om te socialiseren en dan blijven oudere honden thuis. Poedels zijn ondernemende honden die graag uit gaan, met de auto mee en naar een winkel. Daarom gunnen wij oudere honden een privehuisje waar ze deze privileges krijgen. Er wordt wel naar de hond zelf gekeken. De ene heeft er meer behoefte aan dan de ander. Natuurlijk zijn er ook honden die hier gewoon oud worden.