Ons Fokbeleid

Eigenlijk willen we ons geen kennel noemen. Wij fokken selectief en op kleine schaal. Onze kennel is geen bedrijf waar altijd pups beschikbaar zijn. We werken wel met een wachtlijst, maar daarbij is geduld een schone zaak. 

 Wij hebben onze honden als gezinslid. Ze leven bij ons in huis en slapen languit bij ons op de bank. De pups worden bij ons in de huiskamer geboren en worden daar ook de eerste 8 weken grootgebracht. De moeder van de pups zal zoveel en vaak mogelijk bij de pups zijn. Daarom fokken we meestal na de showcarriere van de teef, zodat ze in een kort vachtje voor de pups kan zorgen.

Zodra de pups oud genoeg zijn, kunnen ze bij goed weer buitenspelen in onze 'speeltuin' . We hebben een tunneltje , ballenbak, huisje en dergelijke om de pups lekker te laten spelen en te laten wennen aan geluiden. Na de eerste enting gaan ze in de hondenbuggy mee naar het winkelcentrum voor de socialisatie.

Wij plannen onze combinaties zorgvuldig. Zijn al ruim een jaar van te voren bezig met het zoeken naar een geschikte reu. Daarvoor kijken we naar bloedlijnen, gezondheid, showresultaten en eerdere nakomelingen. Goed kijken naar welk type bij je teefje past, wat wil je verbeteren en wat wil je zeker behouden. Een nest fokken is meer dan een reu op een teef zetten.

Hoe houdt je een ras gezond?

Net als bij mensen, kun je nooit voor 100 % garanderen dat een hond gezond zal blijven. Je doet je best om een goede combinatie te maken, je doet een aantal gezondheidstesten en je fokt de pups goed op. Daarbij vertrouw je erop dat de nieuwe eigenaar zorgvuldig met het hondje omgaat en er ook alles aan doet om goed voor de hond te zorgen.

De gezondheidstesten die wij laten uitvoeren;

Grote poedels; HD, PRA , Cataract, Patella,  Von Willebrand, NE en DM.

Middenslag poedels; PRA, Cataract, Patella, HD, Prcd 4, NE, DM. 

Dwergpoedels PRA, Cataract, Patella, NE, DM