Wie zijn wij?

 

Eind jaren '80 is Gerty Hiemstra begonnen met het showen en fokken ( kleinschalig ) van dwergpoedels en grote poedels. In die jaren zijn er een aantal grote poedels geimporteerd die later van grote betekenis zijn geweest voor het ras.

Na de scheiding in 1996 zijn er twee honden mee gegaan; Chanel en Gemarsandi's Naughty but Nice. Er is een paard gekomen en er zijn jaren voorbij gegaan zonder actief mee te hebben gedaan aan de hondensport.

In 2002, toen Chanel al jaren dood was en Nanja oud, kwam Boaz en daarmee werd het showvirus weer aangewakkerd. U kunt de resultaten en de honden vinden onder onze honden en kampioenen.

Voor ons is het hebben, houden en fokken van honden een kwestie van liefde voor het ras. Onze honden leven bij ons in huis als gezinslid. Zoals u op onze website kunt zie, is het bij ons niet alleen showen, maar mogen de honden ook hond zijn. Ze gaan mee op vakanties en weekendjes uit en we gaan regelmatig naar het strand om de honden te laten rennen en spelen. 

Ondertussen heeft Marieke de kk1, kk2 en Exterieur beweging gehaald en is ondertussen FCI Keurmeester van de Irish Soft Coated wheaten en de poedel en kernlid van de sectie poedels bij de EGCN .  

 

Meer informatie over de EGCN vindt u hier Startpagina

 

Gerty Hiemstra

Marieke van Veluw