Dagboek

1 juli
In mei werden bij ons alle teefjes loops. We wilden eigenlijk alleen Polly laten dekken, onze middenslag, maar de vorige keer liet ze zich niet dekken. Nu hadden we een reu op het oog in Denemarken, en dan is het een gok om te gaan reizen. Vandaar dat half zusje Merel mee ging. We wilden eigenlijk dit jaar nog niet met haar fokken, maar als Polly zich niet zou laten dekken, dan zouden we kijken of Merel wel zou willen. Beide teefjes zijn geheel getest. 
 
Vele kilometers verder ging het een beetje zoals verwacht. Polly liet zich niet dekken door de eerste keuze reu. Toen zijn we  op pad gegaan naar de eerste keuze dwergreu voor Merel. Na overleg met de eigenaar van de reuen, hebben we Polly bij Cuba gelaten. En een dekking was al vlot een feit. 
 
Zoals de dames samen zijn gedekt, zo besloten ze ook tegelijkertijd te bevallen. Het was een hele klus, maar de geboortes verliepen vlot en zonder veel problemen. 
 
 
Na een lange nacht liggen de pups voldaan in de werpkist. De beide moeders liggen tegenover elkaar, iedere een eigen plekje. Toch kreeg Polly het voor elkaar om pups van Merel te stelen, die dat natuurlijk niet wilde!
 
 
2 juli
 
Het gaat goed met de pups. Er zitten twee wat kleinere reutjes bij, maar ook die drinken goed. De eerste dagen zijn altijd spannend, vooral bij grotere nesten. 
 
 
 
4 juli 
 
De pups groeien gestaag door. Het was al vroeg onrustig in Drachten, want de boerenprotesten bij de distributiecentra in de buurt begonnen al vroeg. Dat maakte op onze pups geen indruk. 
 
 
6 juli
 
De namen van het nestje van Merel gaan vandaag naar de Raad van Beheer. Het is een summer nestje geworden. 
De meisjes
Gemarsandi´s Summer Joy
Gemarsandi´s Summer Flower
Gemarsandi´s Summer Dress
de Jongens
Gemarsandi´s Crazy summer
Gemarsandi´s Summer Day
Gemarsandi´s Summer Breeze
 
 
8 juli
De namen van de jongens van Polly zijn bekend. 
Gemarsandi's Daily News
Gemarsandi's No discussion
Gemarsandi's Law and Order
Gemarsandi's Blackberry
Gemarsandi's Black Jack
Gemarsandi's Wishing Well
Gemarsandi's Step In Stone
 
 
En daar kwamen de pups van Polly. We hoopten zo op een teefje. Bij iedere pup die geboren werd, keken we hoopvol: " Is er al een meisje'.  Maar nee. Het werden 9 reutjes. 2 bruine reutjes en 6 zwarte reutjes. Hoewel er een paar wat lichter van gewicht waren, groeien ze allemaal goed. In een groot nest is de ene nou eenmaal wat groter dan de ander. Dat geeft niets, dat trekt wel weer bij. 
Twee zwarte reutjes zijn nog beschikbaar voor een liefdevol huisje. 
 
 
14 juli
Deze week zullen we nieuwe foto´s uploaden. Op een of andere manier verdwijnen ze van de site. De pups van Merel hebben ondertussen de ogen open. Dan kunnen de pups van Polly natuurlijk niet achterblijven. 
 
Iets over de pups van Merel
Merel heeft drie meisjes. Twee zwarte meisjes en een bruin meisje. Het zijn stevige meiden die zich goed redden tussen de jongens. Meisje rose is kalm. Die doet alles rustig aan. Meisje blauw gaat haar eigen gang en waggelt al rustig door de werpkist. Meisje bruin voelt zich goed bij het bruine reutje want ze zijn vaak slapend te vinden. 
De drie jongens zijn verschillend qua bouw. Het bruine reutje noemen we stiekem al Romke. Een klein pienter mannetje die zijn eigen weg al gaat. De twee zwarte jongens zijn stevige jongens die gek zijn op eten. Waar de andere pups de fles niet zo hoeven en moedermelk het lekkerst vinden, kunnen de twee zwarte bazen de fles wel waarderen.
 
Iets over de pups van Polly
Het kleinste reutje is bruin. Wij noemen hem al dumske. Hij is echt klein, maar wel dapper en pienter. Als er een aan de tepel hangt en blijft hangen, dan is hij het wel. Zijn andere bruine broertje is wat zwaarder uitgevallen, maar lijkt qua type wel op hem. 
Dan zijn er nog twee wat kleinere- elegantere reutjes zwart. Bandje rood en oranje. Oranje noem ik Freddie. Dat komt dat we eerst de naam Fast and the Furious in gedachten hadden. Hij was de eerste die door de werpkist heen spurte en alle hoekjes aan het verkennen was. 
Dan zijn er nog 4 wat zwaardere en grotere reuen. Bandje blauw en grijs lijken wat meer op elkaar. Vooral blauw laat al een eigen willetje zien. Geel en zonder bandje zijn de grootste. Het is mooi om te zien hoe zij die kleintjes al beschermen en warm houden. Als we vergeten het dekentje aan te doen, dan zien we de groten om dumske heen gaan liggen. Zo lief om te zien. 
 
Al met al twee verschillende nesten, maar wel interessante nesten voor ons om te volgen. Ze zijn nu 2 weken en de eerste ontworming is ook een feit . 
 
20 juli
Weer een berichtje over het grut. Het is warm en dat merken de pups ook. Ze slapen normaliter op de slaapkamer, naast het bed. Nu slapen ze beneden in de wat frissere woonkamer. Ze zoeken hun eigen ruimte in de werpkist, ook zij vinden lichamelijk contact blijkbaar wat zweterig. 
Deze week zijn de eerste  puppybezoeken gepland. We stellen het altijd op prijs om mensen te leren kennen en we kunnen ons voorstellen dat het voor een koper ook fijn is, om de honden en de fokkers te ontmoeten, voordat je een pup adopteert. De drukte start dus deze week. Het eerste bezoek was gisteren een feit. 
 
We krijgen vaak de vraag? Mogen we zelf de pup kiezen of hoe doet u dat. Wij vragen altijd hoe uw situatie is en wat u van de pup/ hond verwacht. Wij kijken dan in het nest welke pup daar eventueel het beste bij zou passen. Als er mensen zijn die willen showen, kijken we naar de bouw, de anatomie, is deze naar de standaard. Heeft u de wens om met de hond te gaan sporten, veel te wandelen of juist wat meer je om huis heen vermaken, dan kijken we hoe dit past bij de pup. Het is wel zo, dat we altijd zelf eerste keuze hebben, want we fokken de pups in eerste instantie voor onszelf, omdat we graag een pup uit een bepaalde combinatie willen hebben. 
Soms is er ruimte voor keuze en dan kunnen we zeggen dat er uit twee pups gekozen kan worden. Vaak is dat lastig, want zo vaak zie je de pups niet en alle pups zijn eigenlijk leuk, lief en schattig. Laten we daarbij ook noemen dat er aanleg is, maar de opvoeding en het nieuwe huisje doet ook erg veel. 
 
De pups gaan nu goed lopen en we hopen dat ze volgende week de eerste stapjes buiten kunnen doen.
 
23 juli 
Vandaag wederom puppyvisite en  verwent met mooie planten. Afgelopen week ook al een lekkere fles wijn en een mooi speeltje voor de pups gekregen. 
Het was vandaag een enerverende dag. Naast het feit dat de nageltjes geknipt moesten worden, omdat moeders er anders last van krijgt, was het ook de dag om de snoetjes te scheren. Waarom zo vroeg? Om de pups te laten wennen aan het geluid van een tondeuse, wennen aan het gevoel en het haar wordt steeds dikker. Als je dan gaat scheren, dan moet het apparaat veel kracht zetten en krijgen de pups er meer last van. Nu merken ze er vrij weinig van. De volgende keer worden ze ook lekker gewassen en gedroogd, dan kunnen ze daar ook direct aan wennen. Moet de toekomstige eigenaar dat ook doen? Nou, een poedel hoeft niet perse in een poedelshowmodel, maar vachtverzorging zal er altijd zijn. Of dit nu in een vlot modelletje is, een echt poedelmodel, of gewoon kort. Wassen, fohnen, knippen en scheren moeten ze leren. Wij beginnen daar vroeg mee. 
Daarnaast was het ook de eerste dag van vlees eten. Ze hadden al wel puppymouse gehad van Royal Canin, maar vandaag was het tijd voor tartaartjes. Jawel, verwende pups zijn het. Ze hebben heerlijk gegeten. 
Morgen wordt het warm, dus dat gaan we eens even buiten kijken. 
 
25 juli
Gisteren zijn we voor het eerst buiten geweest. Twee rennetjes tegenover elkaar en vooral kijken, rondje lopen en dan weer slapen. 
 
 
 
De pups groeien goed en zijn langzaam overgegaan over vast voedsel. Deze week is het rustig qua bezoek, dus is er tijd om eens gewassen te worden. Dan volgen er natuurlijk nieuwe foto´s. 
 
27 juli´
Het eerste wasbeurtje is gedaan. Ach ja, een dag later zitten we alweer onder de pap en eten. Maar het gaat om het idee. Ook even buiten gekeken vandaag, maar het weer valt een beetje tegen. 
 
 
 
31 juli
De eerste echte regendag. En wat doe je dan? We hebben onze trimkamer leeggemaakt en daar hebben de pupsels samen met elkaar opgetrokken. Twee nestjes bij elkaar,  goed de bandjes uit elkaar houden en dan de hele dag slapen, eten en spelen. Ze beginnen speelgoed nu heel leuk te vinden en alles moet ontdekt worden. Vooral alles met tentakels en dat wat knispert, is erg leuk. We hopen wel dat het weer opknapt en dat ze vanaf morgen weer buiten kunnen, want dat is toch vele malen leuker. 
 
We zijn al een beetje begonnen met zindelijk maken. Nog geen beloftes hoor! Maar we zetten ze iedere morgen en na de slaap direct buiten in een rek en dan doen ze hun behoeftes. Dat scheelt in de werpkist veel werk. 
 
Afgelopen week hadden we weer puppybezoek en volgende week komen er ook mensen kennismaken. Er zijn nog pupjes beschikbaar, alleen maar reutjes, heeft u interesse, neemt u gerust contact op. 
 
5 augustus
Een aantal mooie dagen achter ons en het belooft de komende tijd ook mooi te blijven. De pups kunnen dus buiten zijn, helaas hebben we ook last van wespen en moeten we goed oppassen. Vandaar dat ze toch ook regelmatig in de puppykamer zijn. Daar kunnen ze ook lekker spelen. 
 
Komend weekend doen we weer een wasbeurtje en gaan we alvast een beetje knippen. Dat is misschien wat vroeg, maar iedereen wordt nieuwsgierig welk hondje bij wie gaat passen en welke we zelf gaan houden. Ook gaat er misschien een pup naar Zweden en daar moeten we ook goed over na denken en de pups goed bekijken. 
Maandag worden de pups gechipt door de raad van beheer en dan zullen de DNA´s worden afgenomen en dan staan de namen vast. Ook wordt het eerste nest volgende week geent. 
 
Ondertussen hebben we kennis gemaakt met de meeste nieuwe baasjes. Er staan nog een paar bezoekjes gepland en dan is het ook bijna zover dat de eerste pups het nest gaan verlaten.